Melancong ke negara Turki pasti menjadi pilihan ramai. Sebuah negara empat musim yang kaya dengan sejarah dan keindahan alam semula jadi. Namun, tidak ramai yang mengetahui sebuah tempat di Turki...
“Jika tidak suka kena tegur, menanglah selalu, itulah yang kami lakukan dahulu” nada tegas Profesor Emeritus Tan Sri Dr Khoo Kay Kim apabila mengulas mengenai kritikan dari salah seorang...
MAHASISWA didefinisikan menurut Dewan Bahasa dan Pustaka adalah penuntut atau pelajar di universiti awam atau swasta.
KES ketagihan pornografi dalam kalangan rakyat Malaysia berada pada tahap yang membimbangkan pada zaman teknologi yang kian maju.
TINDAKAN saman yang dilaksanakan oleh Jabatan Pengangkutan Jalan Raya (JPJ) bertujuan untuk memastikan pengguna jalan raya sentiasa mematuhi peraturan lalu lintas bagi mengelakkan kemalangan daripada...
TRAGEDI menyayat hati iaitu serangan di dua buah masjid sekitar Christchurch, New Zealand 15 Mac lalu telah menjadi satu insiden paling tragis buat umat Islam seluruh dunia.
DI Malaysia, perkataan “vaksin” bukanlah sesuatu yang baru kepada masyarakat dan para ibu bapa. Kebanyakan penerimanya adalah daripada kalangan kanak-kanak atau bayi yang baru dilahirkan.
ISU buli bukanlah suatu isu yang baru di Malaysia bahkan ia adalah isu yang telah lama diperbahaskan oleh semua pihak di seluruh negara khususnya Kementerian Pelajaran Malaysia.
BELANGKAS kini begitu popular di Malaysia. Haiwan ini merupakan hasil laut yang agak sukar dijumpai namun amat digemari sebagai hidangan eksotik di beberapa buah negeri seperti Johor, Melaka dan...
MENJADI mahasiswa merupakan satu pengalaman dan sejarah yang sukar dilupakan dalam proses kehidupan. Setiap individu sudah tentu mempunyai cerita yang berbeza dalam usaha menamatkan pengajian.
SISA pepejal merupakan bahan yang tidak lagi diperlukan terdiri daripada pepejal atau separa pepejal seperti kertas, kaca, tin, plastik, sisa makanan, bahan radioaktif dan sebagainya.
STAY CONNECTED