MINAT dalam sukan sejak bangku sekolah terutama pencak silat, ditambah kecenderungannya dalam kepimpinan mahasiswa dan aktiviti kesukarelawan merupakan antara kriteria Muhamad Syafik Rahmat dipilih...
Minat mendalam dalam bidang kek dan pastri sejak di bangku sekolah menjadi pendorong buat dua sahabat karib untuk mencari rezeki dengan menjual pelbagai jenis kek dan roti.
TEMERLOH - Mengambil keputusan nekad berhenti bekerja pada April tahun lalu, Mohamad Roslan Din, 31, enggan menoleh ke belakang dan keputusannya itu tidak sia-sia apabila bergelar usahawan berjaya.
BERGELAR usahawan pada usia muda dengan modal yang bukan sedikit malah mencecah ratusan ribu ringgit memang bukan perkara mudah.
Mahu menambah duit poket selepas ayahnya berhenti kerja, membuatkan mahasiswa Ijazah Sarjana Muda Komunikasi (Komunikasi Sosial), Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) ini memberanikan diri untuk...
ALOR SETAR - Berdakwah adalah universal, tidak hairanlah setiap pendakwah menggunakan pendekatan tersendiri dalam menyampaikan ilmu.
JOHOR BAHRU - Kekurangan fizikalnya bukanlah penghalang untuk mencipta detik bersejarah dalam kehidupan sebaliknya menjadi dorongan utama bagi mencapai kejayaan dalam hidup.
LAZIMNYA, pasangan kembar memang sering menarik perhatian tidak kira peringkat usia. Sama juga seperti di Majlis Konvokesyen Ke-62 Universiti Teknologi Malaysia (UTM) bermula 29 April lalu.
PELUANG mengikuti kursus keusahawanan di bawah Skim Latihan 1 Malaysia (SL1M) sebaik tamat pengajian pada 2016, tidak disia-siakan Wan Nor Fajril Ain Wan Yusof, siswazah Sarjana Muda Ekonomi (Sumber...
AWALNYA, sukan tekwando hanya mengisi hujung minggu, tapi tidak sangka menjadi kebanggaan buat Nur Asilah Abu Bakar apabila berjaya melakar nama di pentas dunia menerusi sukan berkenaan.
MACHANG - Kepayahan mendapat pekerjaan tetap selepas menamatkan pengajian di universiti mendorong tujuh anak muda di sini, mengusahakan perniagaan sendiri.
Sentiasa bersama masyarakat. Itu prinsip Ustaz Mutokohhammad Sunhaji Selamat, 48, yang merupakan bekas Pegawai Penggerak Sakinah, Yayasan Pembangunan Keluarga Darul Takzim.