Diakui bukan mudah untuk menangani depresi seorang diri tanpa daripada khidmat doktor bertaulih untuk memulihkan penyakit ini.
Menurut Kamus Dewan Edisi keempat, kemurungan merujuk kepada keadaan apabila seseorang mengalami rasa kecewa dan putus asa yang diiringi dengan gejala seperti sukar tidur, lembab berfikir dan rasa...
TIDAK berkat pendapatan yang diterima seseorang itu sekiranya bekerja menggunakan sijil akademik palsu.
Pelaksanaan Sistem Pengeluaran dan Pengesahan Universiti (e-Scroll) yang dilaksanakan Kementerian Pendidikan pada November tahun lepas dapat menangani kegiatan ijazah palsu dengan lebih berkesan.
SESUATU sijil akademik dari universiti di negara ini tidak boleh ditiru 100 peratus ciri ketulenannya kerana setiap sijil akademik institusi pendidikan mempunyai ciri-ciri keselamatan tertentu.
SABAN hari kisah ijazah palsu disiarkan media tempatan dan menjadi perbualan hangat netizen.
Semua orang pasti memiliki kaedah tersendiri untuk belajar dan cemerlang. Nak dapat pointer yang baik bukannya mudah, apatah lagi Anugerah Dekan. Kalau yang dapat 9 kali Dean List tu memang salute...
Jika anda perasan apabila pulang ke kampung dan menikmati rumah kayu tradisional gamit perasaaan kita pada waktu kecil selain mengujakan bagi setiap anak perantau.
Penggunaan sijil akademik yang dipertikai kesahihan dalam kalangan anggota kerajaan dan ahli politik perlu diberi perhatian segera oleh menteri pendidikan, kata Presiden Majlis Profesor Negara (MPN),...
Adakah bumi ini leper? Dr Sheikh Muszaphar terpanggil untuk ceritakan fakta sebenar. Menerusi akaun Instagramnya, ini catatannnya.
Kecoh apabila pelakon terkenal dengan drama Lelaki Kiriman Tuhan dan Pujaan Hati Kanda kononnya memerli beberapa menteri dikaitkan dengan isu ijazah palsu yang sedang hangat diperkatakan.
Belajar di luar negara tentunya memberi banyak pengalaman berharga buat mereka. Selain berbeza adat budaya dan agama, paling penting perubahan cuaca dan makanan juga tidak terkecuali menjadi punca...
STAY CONNECTED