MENGIKUT saranan Piramid Makanan Malaysia, susu dan hasil tenusu sepatutnya berada di aras ketiga penting yang perlu diambil setiap hari.
DURIAN belanda atau nama saintifiknya Annona muricata amat sinonim untuk merawat kanser. Khasiatnya dikhabarkan 200 kali ganda lebih efektif daripada membuat rawatan kemoterapi.
Pengambilan minuman bergula seperti soda dan jus buah-buahan dikaitkan dengan risiko tinggi mendapat beberapa jenis kanser, lapor penyelidik.
TIDAK perlu dipertikaikan lagi, terdapat banyak manfaat sirih atau nama saintifiknya Piper betel linn yang berasal daripada keluarga Piperaceae.
ANDA yang memiliki celah paha yang kurang menarik pasti bingung dan rasa kurang berkeyakinan, lebih-lebih lagi buat mereka yang bakal berkahwin.
BAWANG merah atau nama saintifiknya allium cepa L merupakan sejenis tumbuhan yang termasuk dalam kumpulan Liliaceae yang tumbuh di Eropah, Asia, Amerika Utara dan Afrika.
RAMAI dalam kalangan kita yang sering mengalami masalah atau sakit-sakit pada bahagian kaki.
Pengambilan vaksin pneumokokal dan influenza sangat penting bagi mengelakkan daripada terkena jangkitan radang paru-paru atau pneumonia, kata Pakar Perunding Perubatan Respiratori Pusat Pakar...
KOTA BHARU - Jangkitan pada saluran pernafasan boleh disebabkan dua faktor iaitu menerusi pernafasan (hidung) atau pengambilan makanan (mulut).
Pneumonia ialah radang atau inflamasi pada paru-paru serta keadaan di mana alveoli dipenuhi dengan sel-sel inflamasi.
Orang ramai dinasihat untuk mengamalkan cara hidup sihat dan amalan kebersihan diri yang baik bagi memastikan musim perayaan dan cuti sekolah dinikmati dengan sempurna.
Menyedari kewujudan darah dalam air kencing anda semestinya sesuatu yang merisaukan baik untuk lelaki, wanita, muda mahupun tua.
STAY CONNECTED