SIHAT:AKTIF percaya, ramai dalam kalangan kita yang berdepan dengan penyakit insomnia iaitu gejala tidak mampu tidur dalam tempoh yang mencukupi.
SERING mengantuk ketika berada di tempat kerja? Keadaan ini pasti acap kali berlaku kepada anda.
DIANGGAP sebagai pembunuh utama golongan Hawa, kanser payudara sememangnya penyakit yang sangat digeruni.
TELAH menjadi lumrah atau norma masyarakat kita untuk mengikut trend semasa. Daripada gajet, fesyen, makanan atau minuman, sudah pasti kita tidak mahu ketinggalan. Kini, fenomena air minuman teh boba...
TREND menikmati makanan yang pedas atau ‘over spicy’ bukanlah satu trend yang baharu. Sepertimana trend-trend lain, trend memakan makanan pedas juga mempunyai musim atau turun naiknya.
DOHA - Makanan pedas sememangnya digemari ramai terutamanya masyarakat Asia.Tetapi awas pengambilan yang berlebihan berisiko membuatkan anda menjadi pelupa, menurut jurnal Nutrients.
Pernahkah anda mendengar tentang Okinawa? Jika anda mengikuti sejarah Perang Dunia ke-2, tentu anda biasa dengan pertempuran Okinawa (battle of Okinawa) yang sebahagiannya telah dilakonkan semula di...
TERDAPAT sesetengah pandangan yang menyebut bahawa coklat juga merupakan sebahagian petua awet muda. Justeru, tidak hairanlah koko banyak diimplementasikan dalam hal kecantikan.
COKLAT yang diperbuat daripada buah koko memberi definisi yang pelbagai. Kepada individu tertentu, coklat dengan mudah boleh menyuntik ketenangan dalam diri.
SUSU minuman berkhasiat tinggi dengan zat kalsium dan protein yang diperlukan oleh pesakit kanser. Itu fakta yang disahkan oleh Pakar Bedah Ortopedik, Hospital Pakar Avisena, Shah Alam, Selangor, Dr....
SUMBER kalsium diperlukan tubuh bagi memastikan aras kalsium dalam darah dan tulang mencukupi. Itu tidak dapat dinafikan. Malangnya, ramai antara kita seperti tidak kisah dan menganggapnya tidak...
MENGIKUT saranan Piramid Makanan Malaysia, susu dan hasil tenusu sepatutnya berada di aras ketiga penting yang perlu diambil setiap hari.