Mahasiswa tahun tiga program pengajian Ijazah Sarjana Muda Perubatan dan Sarjana Muda Pembedahan (MBBS) di Fakulti Perubatan, Universiti Malaya (UM), Muhammad Shahidil Saril, 22, ini.
Ratusan pelajar diarah keluar dari sebuah perpustakaan di bandar Canberra, Australia ekoran kekecohan yang disebabkan bau buah durian.
Takbir bergema dihening pagi, Memohon keampunan kehadrat Ilahi, Kini Syawal menjelma lagi,
Pejabat Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar) Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam juga mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batik kepada semua.
Dilema penuntut Universiti Utara Malaysia (UUM) yang keberatan meneruskan pengajian kerana terpaksa meninggalkan ayah yang sakit sendirian di rumah menemui jalan penyelesaian apabila pihak pengurusan...
Transformasi perbukuan menerusi penerbitan digital daripada buku yang bercetak kepada buku elektronik (e-book) telah membuka lembaran dan pasaran baharu industri buku tidak hanya di Malaysia, malah...
Video ini merupakan project assignment Journalism 4 Pusat Ekuin Universiti Utara Malaysia (UUM).
Tidur penuntut IKBN Naka, Kuala Nerang terganggu apabila 'diserbu' Unit Komando VAT69 PDRM baru-baru ini.
Video ini merupakan assignment (tugasan) Muhammad Nurhaziq pada tahun 2018 yang merupakan mahasiswa CS110 UiTM Raub.
Pengarah Bahagian Perancangan Kecemerlangan IPTA, Jabatan Pendidikan Tinggi, Prof Dr Raha Abdul Rahim dilantik sebagai Naib Canselor UTeM yang baharu.
Anak syarikat UMP Holding telah buat kajian dan perancangan bagi menjalankan projek bermula sejak pertengahan tahun lalu.
Penyelidik UMP hasilkan 'Sleek Pump untuk mudahkan pengusaha madu kelulut sedut madu tanpa jejaskan kualiti.