Seorang pelajar Universiti Cambridge bertindak diluar jangkaan apabila membuka pintu pesawat ringan ketika berada di ruang udara Madagascar.
Siapa sangka mahasiwa Universiti Selangor (Unisel) ini sanggup mengisi masa lapangnya dengan bersolek dan memakai pakaian berwarna-warni untuk menjadi badut demi menghiburkan pelanggannya.
Seni mengukir buah-buahan atau sayur-sayuran nampak macam mudah, tapi hakikatnya sukar apatah lagi memerlukan fokus dan penelitian
Di sebuah ladang di Enggor di sini terdapat seekor kambing yang dilabel sebagai kambing 'handsome' dek kerana remos atau jambulnya yang berbelah tengah serta janggut panjang berwarna putih...
Kenangan Aidilfitri terakam kemas di ingatan Wakana Katayama, 20 apabila berpeluang merasai suasana hari raya di desa nun jauh di Kampung Padang Kerasak, Kuala Nerang, Kedah.
'Tak pernah tengok adik terasa susah... Saya nampak, dia cuma jaga hubungan
Pernah dipersoalkan tentang subjek kimpalan yang diambil ketika di Kolej Vokasional Taiping, anak kedua daripada empat beradik ini tidak mengendahkan sebaliknya terus berani melangkah ke hadapan.
Mahasiswa tahun tiga program pengajian Ijazah Sarjana Muda Perubatan dan Sarjana Muda Pembedahan (MBBS) di Fakulti Perubatan, Universiti Malaya (UM), Muhammad Shahidil Saril, 22, ini.
Ratusan pelajar diarah keluar dari sebuah perpustakaan di bandar Canberra, Australia ekoran kekecohan yang disebabkan bau buah durian.
Takbir bergema dihening pagi, Memohon keampunan kehadrat Ilahi, Kini Syawal menjelma lagi,
Pejabat Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar) Universiti Teknologi Mara (UiTM) Shah Alam juga mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir dan Batik kepada semua.
Dilema penuntut Universiti Utara Malaysia (UUM) yang keberatan meneruskan pengajian kerana terpaksa meninggalkan ayah yang sakit sendirian di rumah menemui jalan penyelesaian apabila pihak pengurusan...