TIDAK perlu dipertikaikan lagi, terdapat banyak manfaat sirih atau nama saintifiknya Piper betel linn yang berasal daripada keluarga Piperaceae.
ANDA yang memiliki celah paha yang kurang menarik pasti bingung dan rasa kurang berkeyakinan, lebih-lebih lagi buat mereka yang bakal berkahwin.
BAWANG merah atau nama saintifiknya allium cepa L merupakan sejenis tumbuhan yang termasuk dalam kumpulan Liliaceae yang tumbuh di Eropah, Asia, Amerika Utara dan Afrika.
RAMAI dalam kalangan kita yang sering mengalami masalah atau sakit-sakit pada bahagian kaki.
Pengambilan vaksin pneumokokal dan influenza sangat penting bagi mengelakkan daripada terkena jangkitan radang paru-paru atau pneumonia, kata Pakar Perunding Perubatan Respiratori Pusat Pakar...
KOTA BHARU - Jangkitan pada saluran pernafasan boleh disebabkan dua faktor iaitu menerusi pernafasan (hidung) atau pengambilan makanan (mulut).
Pneumonia ialah radang atau inflamasi pada paru-paru serta keadaan di mana alveoli dipenuhi dengan sel-sel inflamasi.
Orang ramai dinasihat untuk mengamalkan cara hidup sihat dan amalan kebersihan diri yang baik bagi memastikan musim perayaan dan cuti sekolah dinikmati dengan sempurna.
Menyedari kewujudan darah dalam air kencing anda semestinya sesuatu yang merisaukan baik untuk lelaki, wanita, muda mahupun tua.
ANDA pernah mengalami masalah bejolan keras seperti guli pada pergelangan tangan? Tidak mustahil jika situasi ini menimbulkan kerisauan sementelahan lagi ia biasanya lebih jelas kelihatan apabila...
Adakah anda pernah mengalami kemurungan atau pernah berhadapan dengan individu yang mengalami kemurungan? Dalam menghadapi situasi ini, apakah jalan penyelesaian yang anda ambil?
Bayangkan, beratnya sebelum ini mencecah 103 kg tetapi dia berjaya menurunkannya sehingga hanya 44 kg dalam masa satu tahun dua bulan. Memang super wow, kan?