> ISU > Konsert Dua Dunia Fitri Haris X Lan Solo di USM... Mencari titik persamaan, menuju ke arah yang SATU
Konsert Dua Dunia Fitri Haris X Lan Solo di USM... Mencari titik persamaan, menuju ke arah yang SATU
WARTAWAN KAMPUS UOLS Jumaat | 30 November 2018

Program Gema Gegar Vaganza (GGV) telah menemukan dua penyanyi mantap ini dalam genre masing-masing.

Siapa yang tidak terpersona dengan alunan vokal gemersik penyanyi ketuhanan Fitri Haris? Dan siapa pula yang tidak terpukau dengan kelantangan vokal lelaki Lan Solo? Kedua-duanya unik dalam kelas mereka tersendiri.

Gabungan mantap Fitri Haris dan Lan Solo.
Gabungan mantap Fitri Haris dan Lan Solo.

Oleh kerana keunikan inilah telah tercetusnya idea untuk menggandingkan keduanya dalam satu pentas yang diberi nama Konsert Dua Dunia Fitri Haris X Lan Solo.

Konsert julung kali diadakan ini bakal dilangsungkan di Dewan Tunku Syed Putra Universiti Sains Malaysia pada 14 Disember 2018.

Menurut Fitri, dia berharap agar konsert ini mendapat sambutan kerana baginya konsert ini sangat istimewa.

FITRI HARIS
FITRI HARIS

“Saya mengharapkan konsert ini dapat membawa kelainan berbanding konsert konsert yang ada. Sejujurnya memang saya mengimpikan sebuah konsert setelah 17 tahun dalam industri. Walaupun saya memang banyak mengadakan mini showcase, namun saya menjanjikan kelainan untuk konsert ini.

“Saya memang yakin dengan kehebatan Lan. Gabungan ‘penghasilan’ dari GV dan GGV ini pasti akan membawa satu fenomena baru dalam industri muzik.

“Sebahagian kutipan tiket juga akan disumbangkan ke badan yang memerlukan. Oleh itu, saya memohon jika ada pihak yang sudi membantu kami untuk konsert dan amal ini,” kata Fitri.

Menyokong kenyataan tersebut, Lan Solo juga mahukan konsert ini dilihat cukup bermakna.

“Idea yang diutarakan Fitri sewaktu kali pertama berjumpa, membuatkan saya agak teruja untuk bergabung merealisasikan konsert ini. Cadangan kami, biarlah konsert ini berterusan dan kemudian akan diperluaskan ke IPTA yang lain pula. Kita akan bermula di USM terlebih dahulu.

“DUA DUNIA membawa maksud yang begitu simbolik untuk difahami, namun kami akan persembahkan plot dalam bentuk yang mudah diterima,” ujar Lan pula.

Konsert Dua Dunia Fitri Haris X Lan Solo ini akan berlangsung selama dua jam. Kesemua lagu yang akan disampaikan nanti adalah lagu-lagu popular mereka. Audiens boleh turut sama menyanyi dengan Fitri dan Lan.

Tidak hanya berdua, konsert Dua Dunia ini juga turut menampilkan beberapa artis undangan yang akan menambah keistimewaan pada konsert ini nanti.

Berita baiknya, oleh kerana konsert ini bakal diadakan di USM, terdapat harga istimewa untuk semua pelajar USM dan juga semua pelajar IPT. Konsert ini juga terbuka untuk semua orang awam.

Tiket boleh dibeli dengan harga RM20, RM30, RM50, RM100 dan RM150 menerusi WhatsApp Dayah :+60 18-955 3228 dan Wani: +60 13-436 6931.

Untuk pertanyaan lanjut mengenai konsert ini boleh hubungi El 012-4056349 dan Sheila 017-2332243.


Artikel Berkaitan Yang Patut Anda Baca
SUNGAI PETANI - Universiti Teknologi Mara (UiTM) Kedah menjadi Institut Pengajian Tinggi Awam (IPTA) pertama di Malaysia melaksanakan Program Recycle For Life (RFL) yang mampu...
Di kebanyakan negara tropika, penyakit berjangkit bawaan organisma jenis arthropoda, seperti nyamuk, bukanlah sesuatu yang asing. Kebanyakan dari organisma ini menjadi pembawa...
KULIM - Lebih 29,000 orang pelajar telah memanfaatkan Skim 1 Pelajar 1 Perniagaan (S1P1P) dengan jumlah peruntukan sebanyak RM1.9 juta. Peruntukan ini sebahagian kecil daripada...
Gandingan hebat para pelajar Universiti Putra Malaysia (UPM) dari dua Fakulti iaitu Fakulti Bahasa Moden Dan Komunikasi (Jabatan Bahasa Melayu) dan Fakulti Pengajian Pendidikan...
Sporting habis Fitri Haris! Usai program LIVE FB Sembang Siswa bersama Kampus Uols membawakan tajuk "Belajar sampai PhD, adakah satu escapism?" Sesuai sangat, kan...
PENYANYI, Fitri Haris terlibat dengan kemalangan jalan raya sewaktu dalam perjalanan ke Universiti Utara Malaysia, Sintok, semalam. Menurut Fitri, kereta dipandunya telah...