U-DIREKTORI
Apply Now
Universiti Selangor (Unisel)

Universiti Selangor (UNISEL), dahulunya dikenali sebagai Universiti Industri Selangor telah ditubuhkan pada 23 Ogos 1999.

Sedang beroperasi di dua buah kampus; kampus utama 1000 hektar di Bestari Jaya dan Kampus Bandaraya Shah Alam.

Penubuhannya adalah selaras dengan hasrat Kerajaan Negeri untuk menjadikan Selangor sebagai pusat pengajian serantau utama.

Selangor memainkan peranan aktif dalam penyampaian program pendidikan tinggi untuk meningkatkan pembangunan kecemerlangan modal insan.

Sebagai salah satu institusi pengajian tinggi swasta yang terawal di Malaysia, UNISEL adalah unik kerana ia adalah universiti milik negara pertama di Malaysia.

KAMPUS BESTARI JAYA:

Jalan Timur Tambahan,

45600 Bestari Jaya,

Selangor Darul Ehsan,

Malaysia.

TEL: +603 3280-5062

KAMPUS SHAH ALAM:

Jalan Zirkon A7/A Seksyen 7,

40000 Shah Alam,

Selangor Darul Ehsan,

Malaysia.

TEL: +603 5522-3400

KLIK PAUTAN: Universiti Selangor (Unisel)


STAY CONNECTED
Artikel Berkaitan Yang Patut Anda Baca
Universiti Selangor (Unisel) terus melebarkan sayapnya secara berterusan memayungi institusi berkenaan dalam usaha memartabatkannya pada pandangan umum.
KUALA LUMPUR – Seramai 15 pelajar dari Universiti Selangor (Unisel) Kampus Shah Alam telah menjayakan program khidmat masyarakat bersama anak-anak autistik dari Pusat Jagaan...
Seramai 582 orang pelajar Universiti Selangor (UNISEL) bergraduat pada sidang pertama Istiadat Konvokesyen Ke-13 bertempat di Dewan Canselor, UNISEL Kampus Bestari Jaya. Istiadat...
Program Universiti Selangor (Unisel) #QuranHour diharap dapat memarbatkan al-Quran di kalangan mahasiswa dan kakitangan di institusi pengajian tinggi (IPT) itu.
KUALA KUBU BHARU - Seramai 37 mahasiswa Diploma Pengajian Prasekolah dari Universiti Selangor (Unisel) telah berjaya menjalankan program "Unisel Thought Beyond the Box"...
Dalam usaha untuk mendekati komuniti sekitar negeri Selangor, Menteri Besar Selangor Incorporated (MBI) dengan kerjasama Universiti Selangor (UNISEL), Bahagian Teknologi Maklumat...